Шествията бяха посветена на петата годишна от протестите в парка Гези

...
Шествията бяха посветена на петата годишна от протестите в парка Гези
Коментари Харесай

Две демонстрации се проведоха в Истанбул тази вечер

Шествията бяха отдадена на петата годишна от митингите в парка " Гези " и на осмата годишнина от нападението над кораба " Мави Мармара ".

Няколко хиляди души се събраха на централния бул. " Истиклял " в Истанбул, с цел да отбележат годишнината от най-мащабните митинги в турската история, които обгърнаха съвсем цялата страна през юни 2013 година Вълната стартира от дребен митинг в отбрана на парка " Гези " в мегаполиса от застрояване и в демонстрациите в цялата страна в продължение на съвсем два месеца взеха присъединяване няколко милиона души. 

За да предотврати скупчването на протестиращи, полицията затвори парка " Гези " и централния площад  " Таксим " и някои прилежащи пътища от към 16 часа. 

Фондацията за филантропична помощ (ИХХ) беше уредник на другата проява по " Истиклял ", отдадена на десетте жертви на кораба " Мави Мармара ". В нощта на 31 май 2010 година израелски командоси щурмуваха в интернационалните води конвоя от шест кораба с към 700 интернационалните деятели на борда, които желаеха да пробият блокадата на Ивицата Газа и да доставят филантропична помощ. 

Ръководителят на Фондацията на филантропична помощ прикани за неотложно преустановяване на военното съдействие сред Турция и Израел. Протестиращите скандираха, лозунги с претенции Израел да се изтегли от Палестина и  " Джамията Ал-Акса е нашата чест ". 

За гарантиране на реда, на булевард " Истиклял " и неговите пресечки бяха ситуирани многочислени специални елементи на полицията за битка с безредиците, както и камионетки и водни оръдия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР